Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін взяв участь у Всеукраїнській селекторній нараді з питань бюджетної децентралізації

Ігор Райнін взяв участь у Всеукраїнській селекторній нараді з питань бюджетної децентралізації

9 лютого відбулася Всеукраїнська селекторна нарада з питань бюджетної децентралізації, також на ній обговорили проведення в країні 4-ї хвилі мобілізації. Нарада пройшла в режимі відеоконференції під головуванням першого заступника голови Адміністрації президента України Віталія Ковальчука. Від Харківської області в нараді брали участь голова облдержадміністрації Ігор Райнін, заступник голови ХОДА Юлія Світлична, керівники структурних підрозділів ХОДА. Як зазначив перший заступник міністра фінансів України Ігор Уманський, на сьогодні практично завершився процес формування місцевих бюджетів в країні. Затверджено майже 95% місцевих бюджетів. «Безумовно, ми живемо в режимі не простих, але позитивних змін місцевих бюджетів. Зараз головне наше завдання в питаннях імплементації цих рішень - подивитися яким способом децентралізація буде реалізовуватися на практиці і які будуть технічні проблеми», - сказав Ігор Уманський.

На нараді також обговорили питання, що виникли у роботі Казначейства і питання фінансування установ і організацій, які повинні бути передані на утримання місцевим бюджетам.

Стало відомо, що 10 лютого пройде великий всеукраїнський семінар з питань децентралізації, на якому всі поточні питання розглянуть більш детально.

Що стосується другої частини наради та питань, що стосуються проведення 4-ї хвилі мобілізації, то Віталій Ковальчук підкреслив, що виконання мобілізаційного плану залишається завданням номер один в державі. «Якщо ми сьогодні не залучимо тих, хто зможе захищати країну, то завтра може виявитися так, що захищати не буде кого», - зазначив перший заступник голови Адміністрації президента України.