Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З Харкова до Нідерландів вилетів літак з останками загиблих в авіакатастрофі «Боїнга 777»

З Харкова до Нідерландів вилетів літак з останками загиблих в авіакатастрофі «Боїнга 777»

7 лютого на льотному полі Міжнародного аеропорту «Харків» пройшла церемонія прощання з жертвами катастрофи малайзійського авіалайнера «Боїнг 777» рейсу МН17. У церемонії прощання взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні пан Кейс Кломпенхаувер, Надзвичайний і Повноважний Посол Австралії в Україні пан Даг Трапет, Надзвичайний і Повноважний Посол Малайзії в Україні пан Чуа Теонг Бан, голова міжнародної місії з розслідування катастрофи літака МН17 Пітер Яап Алберсберг і представники місії, т.в.п. заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, курсанти військових вузів. Після церемонії прощання борт з труною з останками загиблих в авіакатастрофі пасажирів вилетів з харківського аеропорту в Ейндховен (Голландія). 

Нагадаємо, після двомісячної перерви група нідерландських експертів з розслідування аварії малайзійського «Боїнг 777» повернулася в Донецьку область. Останки загиблих пасажирів рейсу МН17 були знайдені на місці катастрофи літака 2 лютого.

Довідка. Авіалайнер «Боїнг 777», що слідував рейсом з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився неподалік від селища Грабово Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера знаходилися 298 чоловік, всі вони загинули.