Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін обговорив подальшу співпрацю з представниками міжнародної місії з розслідування катастрофи літака МН17

Ігор Райнін обговорив подальшу співпрацю з представниками міжнародної місії з розслідування катастрофи літака МН17

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін 6 лютого зустрівся з головою міжнародної місії з розслідування катастрофи літака МН17 Пітером Яап Алберсбергом та представниками делегації Нідерландів, Малайзії та Австралії для обговорення питань, пов'язаних з розслідуванням катастрофи літака «Боїнг-777» авіакомпанії «Малайзійські авіалінії». На зустрічі були присутні Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні пан Кейс Кломпенхаувер, Надзвичайний і Повноважний Посол Австралії в Україні пан Даг Трапет, Надзвичайний і Повноважний Посол Малайзії в Україні пан Чуа Теонг Бан, заступник голови Харківської ОДА Юлия Светличная, т.в.п. заступників голови ХОДА Євген Шахненко, В'ячеслав Аббакумов і Вадим Глушко.

«Я думаю, що позитивний досвід співпраці міжнародної місії з Харківською областю буде продовжений. І так само, як уряд України є надійним партнер всіх світових демократичних сил, так і Харківська область залишається вашим діловим партнером», - сказав голова ХОДА.

Пан Кейс Кломпенхаувер привітав Ігоря Райнін з призначенням на посаду і побажав успіхів у роботі. «Для нас це велика честь і велике задоволення зустрітися з вами і знову повернутися в Харківську область, щоб обговорити нашу співпрацю», - зазначив пан Кейс Кломпенхаувер.

Як розповів Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні, вчора, 5 лютого, в Києві члени міжнародної місії зустрілися з міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, головою Міжвідомчої комісії з координації питань, пов'язаних з розслідуванням авіаційних подій, Геннадієм Зубко. На зустрічі експерти отримали запевнення, що український уряд зацікавлений у подальшій співпраці і в наданні сприяння місії. «Ми розуміємо, що наші прохання про допомогу відбуваються у складний для вашої країни час. І в світлі цих обставин ми надзвичайно вдячні вам за ті зусилля, які ви докладаєте, і той рівень співпраці, який ви проявляєте», - підкреслив пан Кейс Кломпенхаувер.

Пан Пітер Яап Алберсберг повідомив, що готується наступний етап проведення дослідження місця падіння літака, який розпочнеться як тільки дозволять погодні умови.