Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Число серцевих нападів у Харківському регіоні зменшилося

Число серцевих нападів у Харківському регіоні зменшилося

Кількість випадків гострого інфаркту міокарда у районах області у 2014 році у порівнянні з 2013 роком знизилось на 24,7% (з 1455 до 1095). А показник смертності, що становив у 2013 році 22,4 на 100 тис. дорослого населення, у 2014 році упав до 19,85 на 100 тис. дорослого населення. Такі дані привели лікарі 5 лютого під час Дня лікаря-кардіолога, який відбувся на базі ДУ «Національний інститут терапії ім. Л.Т. Малої НАМН України».

На заході були присутні головний позаштатний спеціаліст з кардіології Департаменту охорони здоров’я ХОДА, завідувач відділу атеросклерозу та ішемічної хвороби серця Національного інституту терапії ім. Л.Т. Малої Сергій Серік розповів про проблеми лікування гострого інфаркту міокарда. В свою чергу, з наданням медичної допомоги пацієнтам з гострим інфарктом міокарда з елевацією сегмента ST у світлі сучасних клінічних настанов лыкарів ознайомив завідувач відділу гострого інфаркту міокарда інституту Микола Копиця. Він виклав основні підходи в діагностиці та лікуванні гострого коронарного синдрому з підйомом сегмента ST згідно з рекомендаціями Європейського товариства кардіологів (2012 року), Української асоціації кардіологів (2013 року) та Уніфікованого клінічного протоколу медичної допомоги та медичної реабілітації.

Старший науковий співробітник відділу гострого інфаркту міокарда інституту Наталія Титаренко розповіла про ведення хворих з гострим коронарним синдромом без елевації сегмента ST. У доповіді був представлений огляд сучасних Європейських рекомендацій з лікування. Лікар також описала синдром Велленса, який проявляється особливими незначними змінами на ЕКГ і ризиком розвитку обширного інфаркту міокарда.