Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків'янам пропонують стати вільними, вибрати власну траєкторію польоту душі

Харків'янам пропонують стати вільними, вибрати власну траєкторію польоту душі

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд) з 12 по 28 лютого експонуватиметься виставка «Крила свободи» Харківського культурного центру «Сирин». Представлені роботи присвячені птахам, як символу свободи. «У багатьох міфологіях світу птах є символом свободи. В слов'янській міфології існують легенди про диво-птаха Сирина, що охороняє в раю Древо життя. Навіть назва слов'янського раю «Ірій» співзвучна його імені. У наш час значення Сирина, як символу жіночої душі, набуває особливого змісту. Саме жінки покликані сьогодні піднятися на крилах своєї любові над агресією і злом, рятуючи світ», - повідомляють організатори. 

Культурний центр «Сирин» названий на честь міфічного птаха. Прагнення духовного зросту об'єднує і надихає учасниць і учасників центру на творчі польоти. Своїми живописними та графічними роботами, батіком, керамічними композиціями, авторською лялькою, фото вони запрошують глядачів стати вільними, вибрати власну траєкторію польоту своєї душі. На виставці представлять свої роботи більш ніж 30 авторів.

«Це є особливо важливим у непростий період історії нашої країни, коли слова про справедливість, незалежність та свободу вибору набули нових граней та поєдналися з героїчними вчинками людей, чиї серця наповнені любов'ю до України. Прагнення авторів виставки підняти наше суспільство до рівня європейських цінностей, стало основою виставки «Крила свободи», - коментують організатори виставки.

Відкриття виставки відбудеться о 17.00.