Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ беруть участь в охороні громадського порядку

Курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ беруть участь в охороні громадського порядку

Щодня у Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувається інструктаж курсантів і працівників університету, які долучаються до патрулювання вулицями Харкова. 250 курсантів і офіцерів університету після шикування на плацу відбувають до райвідділів міліції Комінтернівського, Червонозаводського, Жовтневого та Московського районів. Під посиленим наглядом патрулів – місця найбільшого скупчення громадян. Це – парки, зони відпочинку, території, прилеглі до великих торговельних комплексів, промислових підприємств, різних установ та організацій, метрополітен, великі транспортні розв’язки.

За словами курсанта 2-го курсу факультету з підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки та кримінальної міліції у справах дітей Олександра Мелентєва, у райвідділі доводять до відома події, які відбулися у Харкові за минулу добу, на що потрібно звертати увагу під час патрулювання, надають орієнтировки на правопорушників.

Для курсантів, які поки що опановують основні ази майбутньої професії, патрулювання разом із досвідченими фахівцями – це набуття необхідних професійних навичок. За словами дільничного інспектора Комінтернівського райвідділу міліції майора міліції Ігоря Кривошеї, курсанти вчаться працювати з населенням, виявляти правопорушення, складати адміністративні протоколи тощо.