Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перспективи розвитку ДП «Укрспирт» - експорт основної продукції та виробництво альтернативного палива. Роман Іванюк

Перспективи розвитку ДП «Укрспирт» - експорт основної продукції та виробництво альтернативного палива. Роман Іванюк

На сьогоднішній день в Україні працюють п’ять із 41 підприємства, що перебувають в управлінні ДП «Укрспирт». Вже в лютому працюватиме сім підприємств, а в березні – 9-10. Загалом до кінця року планується запустити близько 20 підприємств. Про це заявив виконуючий обов’язки директора підприємства Роман Іванюк. «Потужностей 7-8 підприємств достатньо, щоб задовольнити потреби внутрішнього ринку, а інші – мають працювати на експорт. Ми активно проводимо перемовини з Туркменістаном, Азербайджаном, Казахстаном. Окрім експорту на Схід, треба знаходити можливості експорту до європейських країн. Доведеться продавати дешево, але маємо хоча би виводити підприємства «на нуль». Адже це – зарплатня співробітникам, нові робочі місця, переробка української сировини, підтримка фермерських господарств», - зазначив Роман Іванюк.

Він наголосив на важливості знайти консенсус із податковими органами щодо виготовлення технічних рідин, зокрема, біоетанолу.

«Будемо ініціювати поправки до законодавства щодо ринку біоетанолу. Ринок відчутно зросте, тільки-но закон дасть можливість йому функціонувати. Головне питання – розмір акцизу. Горілчаний акциз не стимулюватиме виробника і продавця. На відміну від акцизу на альтернативні види палива, який дасть імпульс у виробництві альтернативного палива», - підкреслив Роман Іванюк.

На його думку, українські підприємства уже сьогодні технологічно готові виробляти до 100 тисяч тонн біоетанолу щороку.