Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наталя Бурдига – чемпіонка Європи з біатлону

Наталя Бурдига – чемпіонка Європи з біатлону

Харків’янка Наталя Бурдига завоювала золоту медаль у складі жіночої естафетної команди України на чемпіонаті Європи з біатлону, який завершився в естонському місті Отепяя. Блискуче завершили останній день чемпіонату українські біатлоністи. В жіночій естафетній гонці Валентина Семеренко з Сум, Ірина Варвінець з Чернігова, киянка Юлія Джима та харків’янка Наталя Бурдига здобули золоту медаль. На фініші українські дівчата показали результат 1 час 9 хвилин 58.5 секунди, та на 18,6 секунди випередили німкень, які посіли друге місце. Бронзу виграли біатлоністки Франції. 

Крім того, в останній день чемпіонату чоловіча естафетна команда України, до складу якої увійшли спортсмени з Тернопільської та Чернігівської області Артем Тищенко, Сергій Семенов, Артем Прима і Дмитро Підручний здобула срібло. Першими були росіяни, третє місце вибороли біатлоністи Норвегії.

Загалом на чемпіонаті Європи збірна України з біатлону завоювала 3 золоті, 3 срібні та 3 бронзові медалі. Дві золоті та три срібні – заслуга юніорів, а дворазовою чемпіонкою Європи серед юніорів стала Анастасія Меркушина з Тернопільської області.

По завершенню чемпіонату Європи збірна України вирушить до чеського Нове-Место, де 6 лютого стартуватиме етап Кубка світу з біатлону.