Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харкову по силах стати лідером у проведенні реформ в Україні

Харкову по силах стати лідером у проведенні реформ в Україні

Про це 3 лютого заявив голова Харківської ОДА Ігор Райнін після представлення його адміністративно-господарському активу області Президентом України. «Я впевнений, що Харкову по силах стати лідером у проведенні реформ в Україні. І це моя особова відповідальність. Політичною передумовою цього є об’єднання конструктивних демократичних сил. Ті, хто налаштовані деструктивно, хто ставить себе проти України, той негайно і жорстко відсікатися. Повна нетерпимість до сепаратистів, повна нетерпимість до корупції - сфера відповідальності керівників правоохоронних органів», - зазначив Ігор Райнін.

Голова області також підкреслив, що буде продовжена і посилена робота зі зміцнення обороноздатності області з використанням усіх можливостей силових структур, органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємств області, громадянського сектору.
За його словами, при всіх складнощах поточного моменту, головне завдання в економіці - використати можливості, які відкриває перед країною безпрецедентна міжнародна підтримка.

«Енергобезпека, продовольча безпека та розвиток агропромислового комплексу шляхом знищення корупційних схем, глибока диверсифікація зовнішніх ринків, використання потенціалу вищої школи і науки Харківщини, кардинальне поліпшення інвестиційного клімату – саме ці напрямки розвитку дозволять регіону побудувати ефективну регіональну економіку. Окремий акцент буде зроблено на системну роботу з міжнародними фінансовими організаціями та інституціями», – запевнив Ігор Райнін.

Фундаментом цієї роботи має стати принципове підвищення ефективності системи управління регіональним розвитком.

«У практику управління будуть впроваджуватися механізми державно-приватного партнерства, нові відносини між владою, громадою та бізнесом. Саме на це націлена Угода про асоціацією між Україною і Європейським Союзом. Саме цього вимагає від нас стратегія реформ «Україна - 2020», яка запропонована главою держави», - наголосив Ігор Райнін.