Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Каста недоторканних повинна бути ліквідована

Каста недоторканних повинна бути ліквідована

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко під час свого робочого візиту до Харківської області. Глава держави зазначив, що в склад тих конституційних змін, запланованих на найближчий час, входить зняття депутатської недоторканності, суддівського імунітету та децентралізація країни. «Всі обіцяли, але думали, що можна ігнорувати. Ні. Це є вимога суспільства – 89% українців вважають, що депутатська недоторканість має бути скасована. І ми не можемо будувати мур між суспільством і владою. Каста недоторканних повинна бути ліквідована», - сказав Петро Порошенко. 

Нагадаймо, що питання скасування депутатської недоторканності та суддівського імунітету розглядатиме Верховна Рада на найближчому засіданні в четвер.

Щодо децентралізації країни, то зараз над цими змінами до Конституції працює спільна конституційна комісія. «Буде значно піднято значення місцевого самоврядування, територіальних громад, з’явиться більше прав у місцевих рад. Це буде реформування за польської моделлю, яке збільшить права, але одночасно збільшить і відповідальність місцевих лідерів. Ніякої загрози щодо територіальної цілісності держави я при цьому не допущу», - зазначив Петро Порошенко.