Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна твердо стоїть на необхідності безумовного дотримання Мінських домовленостей

Україна твердо стоїть на необхідності безумовного дотримання Мінських домовленостей

Про це 3 лютого повідомив Президент України Петро Порошенко під час свого робочого візиту до Харківської області. Глава держави зазначив, що дотримання Мінських домовленостей щодо урегулювання конфлікту на Донбасі є обов’язковим і про це він чітко наголосив у спілкуванні з президентом Франції Франсуа Олландом, канцлером Німеччини Ангелой Меркель та президентом Росії Володимиром Путіним. «В цих домовленостях є абсолютно чіткі вимоги і до негайного припинення вогню, і до звільнення всіх заручників, в тому числі і Надії Савченко, і до перекриття кордонів, виведення всіх іноземних військ та найманців, і до необхідності політичного урегулювання конфлікту, в тому числі і через місцеві вибори по українському законодавству. Безумовно ці переговори ми можемо проводити тоді, коли ми маємо сильне військо, здатне захистити державу», - зазначив Петро Порошенко. 

За словами Президента, тристороння контактна група з врегулювання ситуації в Україні, яка недавно працювала у Мінську, визначила чіткий графік виходу на виконання Мінських домовленостей. І починатися ці кроки мають з негайного припинення вогню. «Ми готові до припинення вогню. Ми готові до того, щоб реалізувати Мінські домовленості. Якщо наші пропозиції будуть ігноруватися, то наші збройні сили здатні забезпечити захист української території», - підкреслив Президент. Також він додав, що зараз на озброєння українських військових поступила відновлена і відремонтована бойова техніка, яка підвищить боєздатність армії.

Крім того, Петро Порошенко прокоментував постанову Уряду України «Про зупинення дії окремих положень Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації», за якою громадяни Російської Федерації з 1 березня 2015 року будуть позбавлені можливості в'їжджати на територію України за внутрішніми паспортами.

«Це моє доручення МЗС, воно виконано. Це повне право суверенної держави в умовах, коли значна кількість розвідників, диверсантів потрапляє на нашу територію з Російської Федерації. Посилення режиму викликано виключно турботою про безпеку українців», - сказав Глава держави.

Довідка. Сьогодні, 3 лютого, Президент України Петро Порошенко відвідав Харківську область з робочим візитом. Президент побував у Військово-медичному клінічного центру Північного регіону. Після чого провів зустріч з активом Харківської області, на якій представив нового голову Харківської ОДА. Також на зустрічі були присутні Глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і міністр оборони Степан Полторак.