Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Зміївській ТЕС модернізують обладнання, щоб менше забруднювати повітря

На Зміївській ТЕС модернізують обладнання, щоб менше забруднювати повітря

В Харківській області з метою поліпшення екологічного стану навколишнього середовища та збільшення електричної потужності здійснюється реконструкція енергоблоку №1 Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго» – основного забруднювача атмосферного повітря області. Про це повідомляють в Департаменті екології та природних ресурсів Харківської облдержадміністрації. «В ході реконструкції буде здійснено заміну труб на сучасні електрофільтри з ККД не менше, ніж 99,95%, та будівництво сіркоочистки. Ці заходи призведуть до скорочення шкідливих викидів в атмосферу: золи вугільної – до 50 мг/м3, ангідріду сірчистого – до 400 мг/м3, оксидів азоту – до 400 мг/м3 та покращать екологічну ситуацію в регіоні», - зазначив директор Департаменту Ігор Капусник. 

Також для поліпшення екологічного стану навколишнього середовища Харкова і скорочення викидів забруднюючих речовин, на ПрАТ «Харківський коксовий завод» передбачена реконструкція та заміна батарей №1, 2, 3. У процесі реконструкції планується будівництво установки з очищення коксового газу від сірководню на коксових батареях 4-біс і 1-біс і комплексу теплоелектростанції для утилізації залишків коксового газу, що дозволить одержувати електроенергію для потреб заводу.

У 2015 році планується завершити розробку робочого проекту з подальшим будівництвом у 2016-2017 роках установки сіркоочищення і теплоелектростанції.