Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківському національному університеті ім. Каразіна пройшов благодійний аукціон на підтримку поранених бійців-учасників АТО

У Харківському національному університеті ім. Каразіна пройшов благодійний аукціон на підтримку поранених бійців-учасників АТО

Сьогодні, 29 січня, в Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна відбувся благодійний аукціон «Університет. Мистецтво. Мир», на якому були представлені картини харківських художників і роботи з приватних колекцій співробітників університету (всього – 48 картин). Аукціон проходив на підтримку поранених військовослужбовців із зони АТО, які проходять лікування у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону (м. Харків). Благодійний аукціон відвідали заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, ректор ХНУ ім. Каразіна Віль Бакіров, голова правління Харківської організації Національної спілки художників Віктор Ковтун, заступник директора військово-медичного клінічного центру Північного регіону Микола Бойко, директор Харківського художнього музею Валентина Мизгіна, а також викладачі ХНУ ім. Каразіна, діячі культури і мистецтва, студенти, громадськість.

«Благодійний аукціон, організований Харківським національним університетом імені Каразіна, продовжує славні 200-річні традиції благодійності університетської громади. Сьогодні наша країна переживає дуже важкий період, і обов'язок кожного громадянина України зробити свій посильний внесок у відновлення миру і спокою на нашій землі. Нинішній аукціон об'єднав нас для надання реальної допомоги тим, хто, ризикуючи своїм життям, захищає мир в Україні. Я ще раз хочу подякувати організаторам аукціону, меценатам, усім небайдужим харків'янам, які взяли участь у сьогоднішньому заході. У свою чергу, скажу, що Харківська обласна адміністрація також внесла свій внесок у цю добру справу», - зазначила Юлія Світлична, звертаючись до присутніх.

За підсумками аукціону було зібрано понад 120 тис.грн. Ці кошти спрямують на реабілітацію поранених військовослужбовців із зони АТО, які проходять лікування у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону.

Кожен меценат, у свою чергу, отримав сертифікат і подяку за участь у підтримці наших бійців, а картини, продані на аукціоні, прикрасять приміщення університету.

Нагадаємо, благодійний аукціон проводився в рамках заходів, присвячених 210-й річниці відкриття Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна.