Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські легкоатлети – другі на командному чемпіонаті України

Харківські легкоатлети – другі на командному чемпіонаті України

В Запоріжжі 27 та 28 січня відбувався командний чемпіонат України з легкої атлетики в приміщені, на якому збірна Харківської області посіла друге місце. Участь в чемпіонаті взяли спортсмени з усіх областей України та міста Києва. За підсумками змагань легкоатлети Харківської області здобули в Запоріжжі 3 перші, 1 друге та 4 третіх місця. Наталя Погребняк з результатом 7.21 секунди була першою в бігу на дистанції 60 м. Марина Килипко перемогла в стрибках з жердиною, стрибнувши на 4 метри, а Павло Безніс показав кращий результат в потрійному стрибку – 15 м 67 см. Олександр Кононихін з результатом 4 м 60 см посів друге місце в стрибках з жердиною. Переміг харків’янина Іван Єрьомін з Дніпропетровської області, який подолав планку на висоті 5 м 20 см. 

Треті місця узяли Олександр Устименко – біг на 60 м (6.86 с), Саміну Маілафійя – стрибки в довжину (7.12 м), Павло Горбачов – біг на 60 м з бар’єрами – (7.95 с) та Катерина Табашник – стрибки у висоту (1.83 м).

У підсумку харківські легкоатлети набрали 1410 очок та посіли друге загальнокомандне місце. Переможцям командного чемпіонату, спортсменам Дніпропетровської області, харків’яни поступилися 176 очками. Третє місце було за збірною Житомирської області – 1225 очок.

Цими змаганнями розпочався відбір до національної збірної України, яка з 5 по 8 березня візьме участь у зимовому чемпіонаті Європи, що відбудеться у Празі. Остаточно збірна буде сформована після чемпіонату України, який в лютому місяці відбудеться в Сумах.