Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 16 районах Харківської області на початок року немає заборгованості з виплати заробітної плати

У 16 районах Харківської області на початок року немає заборгованості з виплати заробітної плати

На початок 2015 року в 16 районах Харківської області взагалі не має заборгованості із виплати заробітної плати. Зокрема, мова йде про Барвінківський, Близнюківський, Богодухівський, Великобурлуцький, Дергачівський, Зачепилівський, Золочівський, Ізюмський, Кегичівський, Коломацький, Красноградський, Куп'янський, Нововодолазький, Первомайський, Печенізький та Сахновщинський райони. Про це повідомляє Головне управління статистики у Харківській області. За інформацією обласного управління статистики, в цілому сума заборгованості із виплати заробітної плати у регіоні, що мала місце на окремих підприємствах, установах та в організаціях області, станом на 1 січня 2015 року дорівнювала 115,3 млн. грн. і за місяць скоротилась на 6,9%, або на 8,5 млн. грн. Серед регіонів України за темпом росту (зменшення) боргу, відносно початку поточного року, Харківській області належало 12 місце (серед 24 областей та м Київ).

Основна частина невиплаченої заробітної плати серед видів економічної діяльності припадала на підприємства промисловості (83,2 млн. грн. або 72,2% від загального показника), а серед міст та районів області – належала працівникам м. Харкова (87,7% або 101,1 млн. грн.).

Порівняно з попереднім місяцем сума невиплаченої заробітної плати на економічно активних підприємствах зменшилась на 9,6%, або на 7,7 млн. грн., переважним чином за рахунок підприємств промисловості, де за цей період заборгованість скоротилась на 8,1 млн. грн.