Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Площа земельних ділянок сільгосппризначення, права оренди на які будуть реалізовані державою на аукціонах, зросла до 73,5 тис. га

Площа земельних ділянок сільгосппризначення, права оренди на які будуть реалізовані державою на аукціонах, зросла до 73,5 тис. га

Станом на кінець січня кількість земель сільськогосподарського призначення державної власності, права оренди на які будуть реалізовані на земельних торгах у різних регіонах України, зросла до 3717 ділянок загальною площею понад 73,5 тис. гектарів. Протягом останнього тижня перелік збільшився на 54 земельні ділянки загальною площею 1,3 га. Найбільше земельних ділянок сільгосппризначення планується передати в оренду на конкурентних засадах у Черкаській (628), Харківській (344, площа - 3363,7794 га), Рівненській (340) і Херсонській (331) областях.

Найбільша площа земельних ділянок, включених до переліку, у Херсонській області – 11,67 тис. га, на Черкащині – 8,5 тис. га, на Рівненщині – 5 тис. гектарів.

Перелік земельних ділянок у розрізі областей із зазначенням їх місця розташування, площі, кадастрового номера та цільового призначення розміщено на офіційному веб-сайті Держземагентства України у розділі “Земельні торги” – “Перелік земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, права на які плануються продавати на земельних торгах”.

Кошти від продажу прав на земельні ділянки, які включені до переліку, спрямовуються до місцевих бюджетів у вигляді орендної плати.