Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За ухилення від виконання закону про мобілізацію на керівників чотирьох підприємств матеріали передано до прокуратури

За ухилення від виконання закону про мобілізацію на керівників чотирьох підприємств матеріали передано до прокуратури

Сьогодні, 26 січня, в обласній державній адміністрації відбулася селекторна нарада про заходи щодо організації і проведення часткової мобілізації у першому півріччі 2015 року під головуванням т. в. п. заступника голови ХОДА В’ячеслава Аббакумова. У нараді взяли участь військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Дмитро Маліцький, т. в. п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, радник голови ХОДА Сергій Стороженко, заступник начальника ГУ МВС України в Харківській області Віталій Гузь, керівники територіальних органів міністерств, відомств України у Харківській області, начальники районних відділів міського управління внутрішніх справ, голови РДА, міські голови міст обласного значення, голови районних та селищних рад, районні військові комісари, підприємці, які забезпечують робочі місця в районах області.

Про хід виконання на території Харківської області заходів з мобілізації людських і транспортних ресурсів доповів Дмитро Маліцький. За його інформацією, планове завдання на поставку мобілізаційних ресурсів області по 1-му етапу складає: 2641 військовозобов’язаних, оповіщенню підлягає – 5582, у тому числі - 1746 офіцерів.

«Станом на ранок 26 січня, по місту Харкову і області вручено повістки 936 військовозобов’язаним, що складає 18%, у тому числі 158 офіцерам, що складає 9% від планового завдання. Відібрано для призначення 199 одиниць техніки із 145 підприємств. Виписано зведених нарядів на 105 од. техніки з 81 підприємства. Вручено зведених нарядів на 58 одиниць техніки із 43 підприємств. До органів прокуратури області передано матеріали на чотирьох керівників підприємств за ухилення від виконання закону про мобілізацію», - сказав він.

Т. в. п. заступника голови ХОДА В’ячеслав Аббакумов наголосив, що основна задача органів місцевої влади – сприяти військкоматам у проведенні часткової мобілізації: «Закон про мобілізацію ніхто не відміняв, і встановлені терміни теж. Після цієї наради і в Харкові, і в районних центрах глави адміністрацій повинні зібрати військових комісарів, начальників райвідділів міліції, керівників підприємств і на підставі положень закону, директивних документів виконати поставлені по мобілізації завдання в строк - до 29 січня».

Як повідомлялося раніше, четверту хвилю мобілізації буде проведено у два етапи: з 20 січня по 3 лютого та з 10 по 24 лютого. Впродовж 20-29 січня буде здійснюватися оповіщення, збір, медичний огляд військовозобов’язаних, з 30 січня по 3 лютого - проведення їх відправки у військові частини. Загальна кількість особового складу складає понад 2,5 тисяч осіб і  транспортних засобів - 99 одиниць. На другому етапі 10-24 лютого сформують 6 військових частин, до яких буде відправлено близько тисячі осіб та 21 одиницю техніки. Середній відсоток призначення військовозобов’язаних по відношенню до загального обліку складає 2%.