Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стартувала зимова Універсіада

Стартувала зимова Універсіада

25 січня харківські студенти розпочали боротьбу за медалі XXVII Всесвітньої зимової Універсіади. Змагання, які в цьому році проводяться відразу в двох країнах - словацьких селищах Осрблье і Штрбске-Плесо, а також в іспанському місті Гранада, зібрали понад 1500 спортсменів з 43 країн світу, які розіграють медалі в 11 видах спорту. Україну представляє 57 спортсменів, які боротимуться за медалі в 8 видах спорту: біатлоні, лижних гонках, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, стрибках з трампліну, сноуборді, фігурному катанні та шорт-треку.

До складу студентської збірної України увійшли 9 харків’ян. Руслан Перехода, Катерина Сердюк, Оксана Шаталова та Олександра Андреєва боротимуться за медалі в лижних гонках, а Марія Долгополова, Євген Гутеньов, Артем Хмелівський, Станіслав Омельченко та Олександр Желтоног – у шорт-треку.

В перший день змагань золотую медаль в біатлоні в індивідуальній гонці на 20 км серед чоловіків завоював студент Сумського державного університету Дмитро Русінов.

Два комплекти нагород були розіграні і в лижних гонках. Нажаль, українським спортсменам до числа призерів увійти не вдалося. В жіночому спринті найкращий результат серед українок, 12-те місце, показала Марина Анцибор з Сумської області, харків’янка Катерина Сердюк посіла 13-те місце. переможницею на цій дистанції стала Анастасія Слонова з Казахстану. Серед чоловіків в спринті Руслан Перехода був 22-им, а Олексій Красовський з Сум посів 20-те місце. Перемогу здобув Андрій Ларков з Росії.

Попереду у лижників ще п’ять днів змагань. Майстри шорт-треку свої змагання розпочнуть 11 лютого.