Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута провів службову нараду з питання посилення обороноздатності Харківської області

Ігор Балута провів службову нараду з питання посилення обороноздатності Харківської області

Сьогодні, 24 січня, в обласній державній адміністрації відбулася службова нарада про стан виконання заходів з питань посилення обороноздатності Харківській області під керівництвом голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути. У нараді взяли участь начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, начальник Головного управління ДСНС України в Харківській області Павло Одарюк, начальник управління Східного оперативно-територіального об'єднання полковник Юрій Лебідь, начальник ДП «Південна залізниця» Микола Уманець, начальник Управління МВС України на Південній залізниці полковник Ігор Богданов, т.в.п. заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов, перший заступник начальника Головного управління ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв, заступник начальника ГУ МВС України в Харківській області Віталій Гузь, радник голови ХОДА Сергій Стороженко. Крім того, у другій частині наради взяли участь представники Громадського штабу оборони Харківщини.

Губернатор та присутні обговорили питання, пов'язані зі зміцненням обороноздатності Харківської області. Як розповів у ході наради начальник Головного управління ДСНС України в Харківській області Павло Одарюк, надзвичайних ситуацій за минулу добу в області служба з НС не зафіксувала. Також в службі створено 4 мобільні групи і 2 зведених загони для ліквідації надзвичайних ситуацій. «Служба зараз ініціює перевірки на обороноздатність всіх умовно небезпечних об'єктів області», - сказав Павло Одарюк.

Як пояснив начальник Південної залізниці Микола Уманець, всі залізничні мости і шляхопроводи області знаходяться під охороною. На об'єктах встановлені цілодобові чергування. «Додатково з транспортною міліцією ми організували оперативну групу і проводимо оперативні заходи», - вказав Микола Уманець.

За підсумком наради був вироблений алгоритм прийняття рішення по кожному умовно небезпечному і стратегічному об'єкту, який знаходиться в регіоні.