Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Фінансування ДЮСШ повинно відбуватися диференційовано і збалансовано, та покладатися не тільки на обласний бюджет, а й на районні та міські бюджети

Фінансування ДЮСШ повинно відбуватися диференційовано і збалансовано, та покладатися не тільки на обласний бюджет, а й на районні та міські бюджети

Про це сказав Міністр молоді та спорту України Ігорь Жданов під час селекторної наради, ініційованої міністерством, із профільними заступниками голів ОДА, керівниками обласних управлінь молоді та спорту. Від Харківської області участь у нараді прийняли т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, директор Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА Віталій Кириленко, начальник управління у справах фізичної культури та спорту ХОДА Сергій Христоєв, керівники фізкультурно-спортивних товариств області. Зокрема, Ігор Жданов поставив перед керівництвом місцевих органів влади завдання взяти під особистий контроль питання забезпечення фінансування тих 534 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які раніше фінансувалися Фондом соціального страхування, а тепер передані на місцеві бюджети.

Міністр зазначив, що в Україні діє 1567 спортивні школи, в яких займаються понад 570 тис. дітей. У минулому році від загальної суми їх фінансування 82% коштів на спортивні школи йшло з бюджетів області, міст та районів. Понад 13% коштів виділялось Фондом соцстраху та решта - позабюджетне фінансування. «Однак тепер основне навантаження по утриманню спортивних шкіл лягає на місцеві бюджети, як і персональна відповідальність за їх збереження та функціонування на місцевих керівників. Більше повноважень, які передаються на місця в рамках політики децентралізації, означає і більшу відповідальність», - роз’яснив Ігор Жданов.

Також він наголосив, що будь-яка оптимізація та укрупнення ДЮСШ має здійснюватися виключно за погодженням із Міністерством молоді та спорту. При цьому, мають бути збережені, як вихованці так й тренерсько-викладацький склад шкіл.