Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Шановні харків’яни!

Шановні харків’яни!

22 січня ми відзначаємо День Соборності України! Це важлива віха у тисячолітній історії українського народу. Під час бездержавного існування, яке тривало століттями, українців змушували відмовитися від національної самоідентифікації і злитися з панівними етносами. Але вони залишалися вірними традиціям предків. Перебуваючи у складі двох недружніх сусідніх імперій, вони сформували єдину націю 22 січня 1919 року на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності.

Відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки - це не тільки іманентна суспільна потреба, а й наш моральний імператив берегти світлу пам'ять незліченних жертв, принесених українським народом на олтар незалежності, соборності, державності. Вірю, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців в минулому і героїв, які сьогодні обороняють державу, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо розуміти, що лише в єдності дій та соборності душ ми можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Сердечно бажаю вам, шановні слобожанці, міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України!

Слава Україні!

Голова Харківської обласної
державної адміністрації                                                                             І.Балута