Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2015 році буде продовжено капітальний ремонт ділянки автомобільної дороги Київ-Харків-Довжанський – Лубни-Полтава

У 2015 році буде продовжено капітальний ремонт ділянки автомобільної дороги Київ-Харків-Довжанський – Лубни-Полтава

За повідомленням Укравтодору, загальна сума фінансування дорожньої галузі в 2015 році становитиме понад 25,5 млрд. грн., з них 20,8 млрд. грн. – передбачено загальним фондом Державного бюджету України на 2015 рік, а 4,7 млрд. грн. – вибірка кредитних коштів міжнародних фінансових організацій за вже укладеними угодами. На співфінансування спільних з МФО проектів в загальному фонді держбюджету закладено 947 млн. грн., котрі дозволять державі згідно з умовами контрактів забезпечити необхідну частку фінансування.

В рамках проекту зі Світовим банком буде продовжено капітальний ремонт та реконструкцію ділянки автомобільної дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський – Лубни-Полтава, а також розпочато будівництво 3 об'їздів населених пунктів – с. Покровська Багачка, с. Білоцерківка та м. Полтава.

Станом на початок 2015 року кредитний портфель Укравтодору склав близько 43 млрд. грн. Їх більша частина – кредити міжнародних фінансових організацій, залучені на вигідних багаторічних умовах протягом декількох років. Саме на погашення боргових зобов’язань за запозиченнями, залученими державою або під державні гарантії на розвиток дорожньої мережі у минулі роки буде спрямовано найбільшу частину фінансування, а це понад 17,4 млрд. грн.