Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У зоні АТО з сьогоднішнього дня почала діяти система перепусток

У зоні АТО з сьогоднішнього дня почала діяти система перепусток

З 21 січня в зоні проведення антитерористичної операції починає діяти система пропуску для тих, хто перетинає лінію розмежування між Україною і тимчасово окупованими територіями Донбасу. Про це нагадав спікер АТО Роман Туровець. За його словами, бажаючий отримати перепустку повинен подати заявку, в якій потрібно обгрунтувати необхідність отримання перепустки, і надати ряд документів. Наприклад, документ, що підтверджує проживання людини, яка хоче в'їхати на неконтрольовану (контрольовану) територію, або підтвердження проживання її родичів на території проведення АТО, документи, що підтверджують право власності на об'єкти нерухомості, документ, що підтверджує місце поховання близьких осіб на неконтрольованої (контрольованої) території або телеграми, завірені закладами охорони здоров'я, про смерть або хвороби близьких осіб. Документи необхідно подати за 10 днів. 

Роман Туровець зазначив, що подати заявку на отримання перепустки можна у містах Старобільськ, Дебальцеве, Маріуполь та в селищі Велика Новосілка.

Спікер АТО підкреслив, що існують разові і багаторазові пропуски. Пропуск має паперовий вигляд.

У штабі АТО повідомили про дорожні коридори для переміщення людей та вантажу. Так, вантаж можна перевозити за такими коридорами: «Луганськ-Щастя-Новоайдар» КПВВ «Щастя»; «Донецьк-Курахово» КПВВ «Курахово» і «Георгіївка»; «Фащівка-Дебальцеве-Артемівськ» КПВВ «Артемівськ». Людям можна пересуватися по таким напрямкам: «Луганськ-Станично-Луганське-Широке» КПВВ «Станиця Луганська»; «Донецьк-Маріуполь (через Волноваху)» КПВВ «Бугас»; «Горлівка-Артемівськ» КПВВ «Миколаївка»; «Новоазовськ-Красноармійськ-Талаківка-Маріуполь» КПВВ «Маріуполь-1».