Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дві бібліотеки Харківської області перемогли у конкурсі «Регіональні піар-офіси сучасних бібліотек»

Дві бібліотеки Харківської області перемогли у конкурсі «Регіональні піар-офіси сучасних бібліотек»

У грудні 2014 року Міністерство культури України, програма “Бібліоміст” спільно з ГО “Центр Медіареформ” запросили бібліотекарів з усіх регіонів України до участі у проекті «Створення регіональних бібліотечних піар-офісів». Мета проекту – висвітлення у ЗМІ роботи бібліотеки як сучасної установи, щоб якнайбільше користувачів залучити до бібліотеки, до читання, до вміння пошуку якісної інформації. З-поміж 95 кандидатів, які відгукнулися на запрошення позмагатися за створення на базі своїх бібліотек сучасних піар-офісів і надіслали свої анкети, відібрано 26 фіналістів конкурсу. 

На Харківщині перемогу вибороли бібліотекарі з Харківської обласної бібліотеки для дітей та Харківської державної наукової бібліотеки імені В.Короленка.

Кожен піар-офіс отримає ноутбук для забезпечення роботи офісу для комунікацій з медіа та широкою громадськістю, а також консультаційну підтримку тренерів упродовж впровадження проекту. Для реалізації цього проекту на початку лютого у Києві відбудеться дводенний тренінг.

Бібліотечні піар-офіси уже працюють в 60 публічних бібліотеках у 10 містах України: Вінниці, Дніпродзержинську, Житомирі, Запоріжжі, Кіровограді, Луцьку, Маріуполі, Рівному, Слов’янську, Сумах.