Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські лижники успішно виступили на чемпіонаті України

Харківські лижники успішно виступили на чемпіонаті України

В селищі Сянки Львівської області з 12 по 17 січня проходив чемпіонат України з лижних гонок, на якому збірна команда Харківської області посіла друге загальнокомандне місце. Участь в чемпіонаті прийняли близька 120 спортсменів, які представляли 11 команд з 9 областей України. За підсумками змагань харківські лижники завоювали сім медалей, з яких три - золоті, три - срібні та одна – бронзова. Двічі на найвищу сходинку п’єдесталу пошани підіймалася Катерина Сердюк, яка з результатом 32 хв. 10 сек. виграла жіночій скіатрон на 10 км (5 км класичним стилем + 5 км вільним стилем), а також гонку на 10 км класичним стилем (27 хв. 49 сек.). Також Катерина здобула срібло в естафетній гонці 4х5 км. До складу харківської команди також увійшли Оксана Шаталова, Олександра Андрєєва та Юлія Тарасенко. Першим місцем харківські лижниці поступилися команді Сумської області. 

Ще одну золоту нагороду в медальний кошик харківської збірної поклав Руслан Перехода, який був першим на фініші спринтерської гонки на 1600 метрів. Також Руслан виборов дві срібні медалі. В скіатроні серед чоловіків (10км+10км) харків’янин показав результат 1 час 1 хв., а у гонці на 15 км класичним стилем – 36 хв. 59 сек.

Бронзову медаль в спринті на 1600 метрів серед жінок здобула Оксана Шаталова.

Наступним випробуванням для харківських лижників стане участь у XXVI зимовій Універсіаді, яка пройде з 25 січня по 1 лютого. До складу збірної України увійдуть Катерина Сердюк, Оксана Шаталова, Олександра Андрєєва та Руслан Перехода.