Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вибух біля Московського районного суду Харкова кваліфікований як теракт. У місті оголошено спецоперацію із затримання злочинців (оновлено, доповнено)

Вибух біля Московського районного суду Харкова кваліфікований як теракт. У місті оголошено спецоперацію із затримання злочинців (оновлено, доповнено)

19 січня близько 18.30 біля Московського районного суду Харкова стався вибух. За даними обласної прокуратури, в результаті вибуху постраждали 12 осіб, 6 з них - у важкому стані. Постраждалих госпіталізували в лікарню швидкої невідкладної медичної допомоги. У всіх постраждалих - множинні осколкові поранення. Як повідомили в ГУ МВС України в Харківській області, вибух прогримів, коли люди виходили з будівлі суду після завершення судового засідання. Вибуховий пристрій знаходився в 10-15 метрах від будівлі суду. Який саме вибуховий пристрій було використано, в міліції поки сказати не можуть. Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група, представники обласної прокуратури, кінологи.

Нагадаємо, 19 січня в Московському районному суді проходило засідання у справі проти Михайла Соколова - активіста Майдану, якого звинувачують у незаконному зберіганні зброї.

Як повідомив в.о. прокурора Харківської області Артем Степанов, вибух в Харкові попередньо кваліфікували як терористичний акт. За його словами, за фактом вибуху буде відкрито кримінальне провадження за ст. 258 Кримінального кодексу України.

Також Артем Степанов зазначив, що в результаті події постраждали 12 осіб. Вони доставлені в три лікарні, одна людина перебуває у важкому стані. Прокурор додав, що серед постраждалих немає працівників суду - тільки люди, що знаходилися на вулиці.

Пізніше глава СБУ Валентин Наливайченко та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявили про створення у зв'язку з вибухом у Харкові окремого штабу, до якого увійшли представники СБУ, МВС і співробітники прокуратури.

Радник голови СБУ Маркіян Лубківський повідомив, що в Харкові оголошено спецоперацію по розшуку та затриманню правопорушників, причетних до вибуху біля Московського райсуду, проводяться екстрені антитерористичні заходи.

Також Маркіян Лубківський підкреслив, що за останніми даними в результаті вибуху постраждало 14 осіб, з них 13 - госпіталізовані в медичні установи Харкова. Зокрема, вісім постраждалих перебувають у лікарні швидкої невідкладної допомоги, четверо - в обласній клінічній лікарні, один - в Інституті загальної та невідкладної хірургії.