Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кілька тисяч харків'ян вийшли на марш миру «Я - Волноваха»

Кілька тисяч харків'ян вийшли на марш миру «Я - Волноваха»

Сьогодні, 18 січня, в Харкові пройшов марш миру проти російської агресії «Я - Волноваха» в рамках Всеукраїнської акції солідарності з жертвами теракту під Волновахою. У ньому взяли участь близько 3 тисяч чоловік, серед яких представники різних громадських організацій, народні депутати та небайдужі до подій в Україні харків'яни. Також до маршу миру приєднався голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. Учасники акції зібралися на пл. Свободи, де провели Народне віче, на якому обрали делегатів на черговий форум Євромайданів. Після чого харків'яни розгорнули стометровий прапор України, заспівали гімн і колоною пройшлися по вул. Сумській до пл. Конституції.

Учасники маршу несли прапори України, Грузії, кримськотатарського народу, батальйону «Азов», а також транспаранти з написами «Я - Волноваха», «Я - Маріуполь», «Я - Бердянськ. Не стріляй!», «Я - Донецьк», «Я - Луганськ», «Не стріляй, брат!», «Одна, єдина соборна Україна!», «Україна - це Європа» та інші.

На пл. Конституції харків'яни вшанували пам'ять мирних жителів Донбасу, які загинули 13 січня в автобусі під Волновахою, і провели мирний мітинг.

Ігор Балута зазначив, що прийшов на сьогоднішню акцію не як представник влади, а як звичайний громадянин України, який хоче висловити солідарність з жертвами терору. «Беручи участь у марші миру, я також висловлюю протест проти тероризму, щоб нарешті міжнародне співтовариство визнало організації «ЛНР» і «ДНР» як терористичні», - заявив голова облдержадміністрації.

Нагадаємо, що 18 січня в десятках міст України пройшли марші світу проти російської агресії в рамках Всеукраїнської акції солідарності з жертвами теракту під Волновахою. Також в цей день в центрі Москви російська опозиція організувала акцію "Ми всі - Волноваха".

Довідка. 13 січня під час обстрілу бойовиками автобуса під Волновахою Донецької області загинули 12 і отримали поранення 17 мирних громадян. Також був поранений один військовослужбовець. Пізніше стало відомо про 13 загиблих.

15 січня в Україні було оголошено День жалоби за загиблими.