Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині під час четвертої хвилі мобілізації буде призвано близько 3,5 тисяч особового складу

На Харківщині під час четвертої хвилі мобілізації буде призвано близько 3,5 тисяч особового складу

Про це сьогодні, 16 січня, під час обласної селекторної наради під керівництвом голови ОДА Ігоря Балути повідомив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Дмитро Малицький. За його словами, четверту хвилю мобілізації буде проведено у два етапи: з 20 січня по 3 лютого та з 10 по 24 лютого. «Впродовж 20-29 січня буде здійснюватися оповіщення, збір, медичний огляд військовозобов’язаних, з 30 січня по 3 лютого - проведення їх відправки у військові частини. На цьому етапі ми формуємо 13 військових частин, 5-ту бригаду Національної гвардії та 4-й Прикордонний загін. Загальна кількість особового складу складає понад 2,5 тисяч особового складу і 99 одиниць транспортних засобів. На другому етапі 10- 24 лютого ми будемо формувати 6 військових частин, до яких буде відправлено близько тисячі осіб та 21 одиницю техніки. Середній відсоток призначення військовозобов’язаних по відношенню до загального обліку складає всього 2%», - сказав Дмитро Малицький.

Він повідомив, що на даний час на підставі мобілізаційних директив Генерального штабу військовим комісаріатом проводиться розподіл особового складу за військовими комісаріатами та за адміністративними районами.

З метою якісного виконання Указу Президента про часткову мобілізацію військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату рекомендував головам районних державних адміністрацій провести координаційні наради з залученням міських та селищних голів, військових районних, міських комісаріатів, керівників районних лікарень, начальників районних центрів зайнятості, управлінь МВС, керівників великих підприємств – постачальників техніки, представників волонтерських організацій та активістів патріотичних громадських організацій для організації системи оповіщення, для взаємодії з військовими комісаріатами, організації розшуку військовозобов’язаних.