Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські підприємці сплатили до бюджету майже півмільярда гривень єдиного податку

Харківські підприємці сплатили до бюджету майже півмільярда гривень єдиного податку

За інформацією Головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області, така сума надійшла за 12 місяців 2014 року від суб’єктів господарювання фізичних осіб - платників спрощеної системи оподаткування. Це на 93,1 мільйони гривень (на 23,4 %) більше, ніж у 2013 році. Як відзначає в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Харківській області Валентин Фесюнін основной фактор зростання надходжень єдиного податку  - збільшення обсягів реалізації товарів та послуг.

За його словами, найзначніші обсяги зафіксовані у платників, які знаходилися на третій групі оподаткування. Від них надійшло понад 320 млн.грн. Це в основному надання посередницьких послуг, інформаційних послуг в сфері ІТ-технологій та оптова торгівля.

В той же час, від платників другої групи надійшло близько 130 млн.грн, від першої – 17 млн.грн. На сьогодні спрощенну систему оподаткування на Харківщині обрали близько 80 тисяч підприємців.

Довідка. У ГУ Міндоходів у Харківській області нагадують, що з 1 січня 2015 року набрали чинності норми Закону України № 71-VІІІ "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)".

Відтепер для підприємців діють три групи. Окрім того, збільшено максимальний розмір доходу для перебування на першій-третій групах спрощеної системі оподаткування, знижено ставку оподаткування для платників третьої групи та спрощено процедуру державної реєстрації припинення діяльності платника.