Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будівництво богодухівського Комплексу по управлінню комунальними відходами продовжується

Будівництво богодухівського Комплексу по управлінню комунальними відходами продовжується

Сьогодні, 15 січня, т.в.п. заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко в ході робочої поїздки до Богодухівського району провів нараду про стан будівництва Комплексу по управлінню комунальними відходами в м. Богодухові. У нараді взяли участь голова Богодухівської районної державної адміністрації Олександр Сластін, Богодухівський міський голова Наталія Олексенко та представники підрядної і проектної організацій. Як зазначив Євгеній Шахненко, комплекс працюватиме за унікальною технологією сортування та подальшої переробки твердих побутових відходів із застосуванням методу біоремедіації. «Використання комплексу біохімічних елементів – запатентована стовідсоткова українська технологія, яка відповідатиме європейському рівню», - сказав т.в.п. заступника голови ХОДА.

За словами Євгенія Шахненко, з органічних відходів планується виробляти добрива, а з неорганічних відходів, наприклад, з деревини можна буде виготовляти паливні брикети, з пластику - труби, з гуми технічних виробів - бордюри і тротуарну плитку. Також крім вирішення проблеми з відходами, будуть створені додаткові робочі місця для жителів Богодухова: у першій черзі до 30 осіб, в подальшому, можливо, до 100.

Введення Комплексу в експлуатацію заплановано у 2015 році.

Довідка. Замовник будівництва Комплексу по управління комунальними відходами в м. Богодухів - Департамент капітального будівництва ХОДА. Генпідрядник - ТОВ СП «Ековтор». Проектна потужність – 7800 тонн на рік переробки та сортування твердих побутових відходів. Загальна кошторисна вартість проекту складає 50,6 млн. грн. З початку будівництва вже освоєно 20,9 млн. грн.