Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Телемедицина допомагає лікарям Харківщини вчасно діагностувати інфаркт міокарда

Телемедицина допомагає лікарям Харківщини вчасно діагностувати інфаркт міокарда

На базі КЗОЗ «Харківська міська клінічна лікарня № 8» 14 січня відбувся День лікаря з функціональної діагностики. У заході взяли участь головний позаштатний спеціаліст з функціональної діагностики Департаменту охорони здоров’я ХОДА, завідувач відділенням функціональної діагностики КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Тетяна Загубіженко, завідувач кафедри кардіології та функціональної діагностики ХМАПО Віра Целуйко, співробітники кафедр ХМАПО, лікарі з функціональної діагностики та кардіологи закладів охорони здоров’я області та міста Харкова. 

Під час заходу Тетяна Загубіженко розповіла про роботу в Харківській області дистанційно-діагностичної системи «Телекард». Так, за підсумками 2014 року було проведено 19,5 тис. досліджень, у результаті яких зареєстровано 854 випадки гострого інфаркту міокарду.

Довідка. Системою «Телекард» на 100% забезпечені всі 228 лікарських амбулаторій, понад 250 фельдшерсько-акушерських пунктів і всі бригади екстреної медичної допомоги в Харківській області.