Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Чугуєві тривають роботи з реставрації будинку-музею художника Іллі Рєпіна

У Чугуєві тривають роботи з реставрації будинку-музею художника Іллі Рєпіна

За інформацією т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгенія Шахненка, в 2014 році за рахунок коштів обласного бюджету були розпочаті ремонтно-реставраційні роботи меморіального будинку-музею художника Іллі Рєпіна (м Чугуїв, вул. Рози Люксембург, 8). Загальна кошторисна вартість об'єкта будівництва згідно затвердженої проектно-кошторисної документації становить 2314,483 тис. грн. Станом на 1 січня 2015 року освоєно 1508,216 тис. грн.

Зокрема, на сьогоднішній день на об'єкті в повному обсязі виконані загальнобудівельні роботи, роботи з улаштування внутрішніх інженерних мереж, з улаштування трубопроводів теплових мереж, з огородження та часткового благоустрою території, а також покрівельні роботи. Тепер дах будинку-музею знову став черепичним.

Нагадаємо, що будинку-музею Іллі Рєпіна торік виповнилося 190 років. Пам'ятник історії капітально не ремонтувався з 1969 року.

Довідка. Відкритий тендер на ремонт і реставрацію будівлі Комунального закладу «Художньо-меморіальний музей І. Рєпіна» Харківської обласної ради виграло ПАТ "Трест" Житлобуд-1 "(Харків). Замовник торгів - Департамент капітального будівництва Харківської облдержадміністрації.

Над реставраційними проектами будинку-музею Іллі Рєпіна працювали студенти Харківського національного університету будівництва та архітектури. Підготовчий етап до реставрації будинку зайняв близько 10 років.

Художньо-меморіальний музей І. Рєпіна - пам'ятка історії (охоронний номер 1498) та архітектури місцевого значення (охоронний номер 736).

Як раніше розповіла директор Художньо-меморіального музею І. Рєпіна Світлана Бучаста, одне з головних завдань реставрації - це повернути будинку Іллі Рєпіна його автентичний вигляд, яким він був у ХІХ столітті, а також підняти рівень будинку, який за багато років осів, зміцнити підлогу, стіни, вирішити технічні проблеми, пов'язані з опаленням, освітленням, вентиляцією, водовідведенням. Також після реставрації планується додати в будинок-музей більше інформації про походження Іллі Юхимовича і про його родину.