Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Постраждалі внаслідок ДТП бійці Нацгвардії, що перебувають у харківських лікарнях, забезпечені лікарськими засобами і запасами донорської крові (оновлено)

Постраждалі внаслідок ДТП бійці Нацгвардії, що перебувають у харківських лікарнях, забезпечені лікарськими засобами і запасами донорської крові (оновлено)

Про це сьогодні, 6 січня, повідомив голова Харківської ОДА Ігор Балута під час зустрічі з представниками засобів масової інформації Харківщини у форматі "Кава з губернатором". «Всі постраждалі, що знаходяться у харківських лікарнях, отримують необхідну медичну допомогу. Вони повністю забезпечені лікарськими засобами, засобами іммобілізації, засобами для подальших оперативних втручань і запасами крові. У цій трагедії ми спрацювали оперативно, як спрацювали б у звичайній стандартній ситуації», - сказав він.

За інформацією директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександра Галацана, зараз два потерпілих з черепно-мозковими травмами перебувають у Харківській обласній клінічній лікарні, ще 11 бійців - у різних відділеннях військово-медичного центру. Ще 4 пацієнти з пошкодженнями хребта з Артемівської міської лікарні сьогодні також будуть транспортовані до Харківської обласної клінічної травматологічної лікарні.

«Більшість постраждалих знаходяться у дуже важкому стані - з переломом хребта, з черепно-мозковими травмами, політравми, закритими травмами черевної порожнини. Хочу зазначити, що з перших хвилин ці люди були забезпечені в необхідній кількості медичними засобами, розчинами і запасами крові. Всі постраждалі зараз стабілізовані, ризику для їх життя не існує», - сказав Олександр Галацан.

Також в цей день Ігор Балута відвідав Військово-медичний клінічний центр північного регіону, де провідав військовослужбовців, постраждалих в ДТП. В ході візиту голова ХОДА ознайомився зі станом пацієнтів, уточнив наявність необхідних медичних витратних матеріалів та засобів реабілітації, а також тактику подальшого лікування найбільш важких пацієнтів. У ході обходу разом з військовими медиками, Ігор Балута привітав воїнів з наступаючим Різдвом і побажав їм швидкого одужання та повернення в стрій. На завершення візиту керівник області зазначив, що хід лікування постраждалих та забезпечення їх усім необхідним - в зоні пильної уваги облдержадміністрації.

Нагадаємо, 5 січня близько 19.00 біля с. Міньківка Артемівського району Донецької області зіткнулися автобус з бійцями батальйону Національної гвардії імені Кульчицького та військовий вантажний автомобіль КрАЗ. В результаті ДТП загинули 13 військовослужбовців, 21 травмований. За фактом дорожньо-транспортної пригоди Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 415 КК України (порушення правил водіння або експлуатації машин).