Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута звернувся до Геннадія Кернеса з проханням поновити пільговий проїзд у метро для студентів та передбачити відповідні видатки при формуванні бюджету міста Харкова на 2015 рік

Ігор Балута звернувся до Геннадія Кернеса з проханням поновити пільговий проїзд у метро для студентів та передбачити відповідні видатки при формуванні бюджету міста Харкова на 2015 рік

Голова Харківської ОДА Ігор Балута звернувся до Харківського міського голови Геннадія Кернеса з приводу скасування пільг на проїзд у КП «Харківський метрополітен» студентів вищих навчальних закладів та учнів професійно-технічних навчальних закладів. «Обласна державна адміністрація вкрай стурбована напруженою ситуацією, яка склалася у студентських колективах з цього приводу. Правом пільгового проїзду у КП «Харківський метрополітен» користувалися більше 55 тисяч студентів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації та більше 2 тисяч учнів професійно-технічних навчальних закладів», - йдеться у листі.

Ігор Балута наголосив на тому, що згідно пункту 4 Постанови Кабінету Міністрів від 05.04.1999 року №541 «Про затвердження порядку надання пільгового проїзду студентам вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації та учням професійно-технічних навчальних закладів у міському та приміському пасажирському транспорті та міжміському автомобільному і залізничному транспорті територією України» відшкодування витрат з надання послуг з пільгового перевезення студентів та учнів ПТНЗ у міському транспорті, до якого належить КП «Харківський метрополітен», передбачаються у відповідних місцевих бюджетах.

«З метою недопущення соціальної напруги в суспільстві прошу Вас вжити заходів щодо поновлення пільгового проїзду у КП «Харківський метрополітен» та передбачити відповідні видатки при формуванні бюджету м. Харкова на 2015 рік», - звертається до Харківського міського голови Голова Харківської ОДА.