Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У зв’язку з погіршенням погодних умов, ДСНС звертається до водіїв із проханням бути обережними

У зв’язку з погіршенням погодних умов, ДСНС звертається до водіїв із проханням бути обережними

6-8 січня в Україні очікується значне похолодання, а саме 6 січня протягом доби - до 6-11 градусів морозу, тоді як на Харківщині, Полтавщині, Дніпропетровщині, Сумщині та місцями Чернігівщині очікується до 12-17 градусів морозу. На дорога прогнозується ожеледиця. У зв’язку з погіршенням погодних умов, Державна служба з надзвичайних ситуацій України звертається до водіїв з проханням бути обережними та уважними на дорогах, дотримуватися правил дорожнього руху і по можливості не виїжджати на далекі відстані. 

ДСНС України нагадує, що при ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях і водіям необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Водіям слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці.

Крім того, у службі підкреслюють, що водіям варто пам’ятати - при експлуатації автомобіля взимку (особливо при русі заміськими дорогами) крім стандартних предметів, таких як аптечка, вогнегасник, знак аварійної зупинки, балонний ключ, запасне колесо і домкрат, в далекій дорозі також можуть стати в нагоді: додатковий комплект верхнього одягу, ліхтарик, дроти «прикурювання», скребок для скла та щітка, воскові свічки і сірники, невеликий запас піску (проти прослизання), лопата, буксирувальний трос, гарячі напої в термосі.

«Якщо ви відправляєтеся в дорогу, необхідно стежити за тим, щоб палива в автомобілі було достатньо, також батарея мобільного телефону завжди була заряджена. Коли під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, зателефонуйте до служби порятунку «101» або співробітникам ДАІ», - повідомляє ДСНС України.