Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочався прийом документів на оформлення біометричних паспортів

Розпочався прийом документів на оформлення біометричних паспортів

З сьогоднішнього дня у Державній міграційній службі (ДМС) України почали приймати документи для оформлення біометричних паспортів для виїзду за кордон. Про це повідомляє прес-служба міграційної служби. Оформити документи громадяни України можуть у будь-якому відділенні ДМС без прив'язки до місця проживання. При оформленні заяви буде проведено фотографування і сканування відбитків пальців рук. «Жодна особа або організація, крім міграційної служби, оформити біометричний паспорт не зможе», - підкреслили в міграційній службі.

Біометричний паспорт виглядає майже так само, як звичайний закордонний паспорт. Відрізняється лише електронним чіпом, вбудованим в обкладинку паспортної книжки, а також спеціальною позначкою на обкладинці, яка буде вказувати на наявність цього чіпа. На чіп записується інформація про власника, яка є на сторінці даних паспорта, а також біометричні дані - оцифроване зображення особи, оцифрований підпис і відбитки вказівних пальців рук. 

Термін оформлення документа складе 20 днів. У той же час біометричний паспорт можна буде оформити за прискореною процедурою в 7 робочих днів, заплативши подвійну вартість держмита та адміністративних послуг. При оформленні паспорта сплачується державне мито в розмірі 170 грн., Вартість адмінпослуг до держбюджету - 87 грн. 15 коп., а також вартість бланка - їх буде два типи: з електронним чіпом (тобто на біометричний паспорт) коштуватиме 261 грн. і без електронного чіпа, за який потрібно буде заплатити 204 грн.

Як раніше повідомляв Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, зараз в Україні функціонує 35 терміналів, які дозволяють протягом місяця видавати до 30 тис. паспортів, а з 15 лютого кількість терміналів збільшиться.