Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласній клінічній лікарні відкрили відремонтований операційний блок

В обласній клінічній лікарні відкрили відремонтований операційний блок

Сьогодні, 30 грудня, в КЗОЗ «Обласна дитяча клінічна лікарня №1» урочисто відкрили відремонтований операційний блок хірургічного операційного відділення. У церемонії відкриття взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, заступник голови ХОДА Юлія Світлична, т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан. Ремонт операційного блоку проводився за кошти обласного бюджету, на що було виділено 2,5 млн.грн. На сьогодні операційний блок хірургічного операційного відділення повністю готовий до початку проведення оперативних втручань.

Нагадаємо, що обласна дитяча клінічна лікарня №1 посідає одне з провідних місць в Україні за кількістю оперативних втручань, їх складністю та обсягом. За рік в лікарні оперують приблизно 7 тис. пацієнтів. У лікарні виконуються також і найскладніші операції при різних вроджених вадах у новонароджених.

Довідка. КЗОЗ «Обласна дитяча клінічна лікарня №1» є багатопрофільним закладом охорони здоров’я на 420 ліжок, де цілодобово надається спеціалізована медична допомога ІІІ рівня дитячому населенню з районів області та міста Харкова віком від перших годин життя до 18 років. У структурі ліжкового фонду закладу - 220 ліжок хірургічного профілю та 200 ліжок соматичного профілю. На базі лікарні функціонують обласні дитячі спеціалізовані центри: алергологічний, імунологічний та щелепно-лицьовий, які забезпечують спеціалізовану стаціонарну і консультативну допомогу дитячому населенню області.

Заклад має необхідні умови та обладнання для забезпечення високоточної діагностики захворювань відповідного профілю, в т.ч. вроджених вад розвитку – комп’ютерний томограф, сучасну ультразвукову апаратуру експертного класу, якісну ендоскопічну апаратуру (бронхоскопи, фібробронхоскопи, фіброгастродуоденоскопи, колоноскопи, цистоскопи, апаратуру для проведення ендовідеоскопічних маніпуляцій), сучасну лабораторну базу.