Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Редакції Луганської та Донецької державних телерадіокомпаній зможуть працювати в Харкові

Редакції Луганської та Донецької державних телерадіокомпаній зможуть працювати в Харкові

Про це 30 грудня розповів генеральний директор Харківської обласної державної телерадіокомпанії (ХОДТРК) Сергій Гулевський в ході засідання оперативного штабу Харківської області. За його словами, є можливість задіяти обладнання компанії «Зеонбуд», яке використовувалося для трансляції цифрового телебачення в Луганську і Донецьку області, і яке зараз знаходиться на території, підконтрольній України, і створити в Харкові редакції телерадіокомпаній. Також Сергій Гулевський висловив ще одну пропозицію, а саме задіяти передавач, який може працювати на середніх хвилях. «Його потужність - 5 КВт і його вистачить, щоб вести мовлення на Росію. Для цього ХОДТРК потрібно отримати дозвіл використовувати цю частоту», - сказав генеральний директор ХОДТРК. 

Як зазначив під час засідання оперативного штабу директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Євген Ярошенко, регіональні ЗМІ Харківщини систематично й об'єктивно висвітлюють хід антитерористичної операції. Зокрема, розповідають про мужність і героїзм українських вояків, про допомогу армії з боку влади і населення, про загиблих героїв, а також розвінчують різні чутки, які поширюються російськими ЗМІ.

«Засоби масової інформації відзначають, що метою військово-патріотичного виховання підростаючого покоління є підготовка та виховання самовідданих, свідомих захисників Вітчизни, готових у будь-яких умовах виступити на захист територіальної цілісності і незалежності України. Саме цьому напрямку виховного процесу ЗМІ області приділяють особливу увагу. Серед популярних заходів - «Козацькі розваги», зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни та учасниками антитерористичної операції, уроки мужності, лінійки-реквієми, дні патріотичного виховання, випуск стінгазет та інші патріотичні акції», - підкреслив Євген Ярошенко.

Крім того, директор Департаменту масових комунікацій ХОДА зазначив, що учні шкіл області активно долучилися до участі у Всеукраїнській акції «Лист пораненому», яка була оголошена Міністерством освіти і науки спільно з Міністерством оборони.