Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Електроважмаш» виготовив і успішно випробував турбогенератор для Екібастузської ГРЕС-1

«Електроважмаш» виготовив і успішно випробував турбогенератор для Екібастузської ГРЕС-1

Державне підприємство завод «Електроважмаш» провело випробування ротора турбогенератора ТГВ-550-2МУ3, що виготовляється для Екібастузської ГРЕС-1 (Казахстан). Це були підсумкові випробування вузла перед складанням турбогенератора для установки на випробувальному стенді. Контракт на поставку обладнання був підписаний у грудні 2012 року. Новий турбогенератор буде встановлений замість старого на станційному блоці №1. В результаті модернізації енергоблоку, його потужність буде збільшена.

«Ці випробування ми провели в присутності представників Екібастузської ГРЕС-1, що дозволило їм самостійно упевнитися в якості вузла», - зазначив перший заступник директора ДП завод «Електроважмаш» Дмитро Костюк.
Турбогенератор ТГВ-550-2МУ3 являє собою машину з воднево-водяним охолодженням потужністю 550 МВт.

Всього на Екібастузській ГРЕС-1 встановлено 4 турбогенератора ТГВ-500 виробництва «Електроважмашу». Всі вони були виготовлені та поставлені заводом на електростанцію в період з 1979 по 1980 р.

Довідка. ДП завод «Електроважмаш» спеціалізується на розробці і випуску потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, водяних насосів зрошувальних каналів, тягового електрообладнання для залізничного та міського транспорту.

ДП завод «Електроважмаш» поставляє продукцію в Росію, Індію, Казахстан, Панаму, Мексику та інші країни по всьому світу.