Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбувся новорічний концерт викладачів шкіл естетичного виховання

У Харкові відбувся новорічний концерт викладачів шкіл естетичного виховання

У великому залі Харківського національного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського відбувся концерт «Зимовий калейдоскоп» викладачів шкіл естетичного виховання Харкова та області в рамках проекту «Різдвяний подарунок Слобожанщині». У концертну програму увійшло більше двадцяти номерів інструментального та вокального жанрів сучасних композиторів та композиторів-класиків. Звучали також власні обробки та імпровізації викладачів. На сцену виходили піаністи, скрипалі, віолончелісти, бандуристи, домрист, акордеоністи, балалаєчники. Були представлені сольні виступи, дуети, ансамблі.

Більше 60 учасників концерту представляли спеціалізовані мистецькі навчальні заклади районних центрів області - Богодухова, Чугуєва та багатьох шкіл обласного центру. Зокрема, ДМШ №1 ім. Л. Бетховена, ДМШ №3 ім. М. Кармінського, ДШМ №4 ім. М. Леонтовича, ДШМ №5 ім. М. Дунаєвського, ДМШ №7 ім. М. Мусоргського, ДМШ №8 ім. П. Гайдамаки, ДМШ №9 ім. В. Сокальського, ДМШ № 12 ім. К.І. Шульженко, ДМШ №14, ліцею мистецтв №133, ДШМ №6, школи мистецтв для підлітків та дорослих.

Ця концертна програма зібрала викладачів, які представляють різні спеціальності, а також є представниками різних поколінь. Найбільш почесною учасницею заходу була викладач класу віолончелі Валентина Міхеєва (ДМШ №1 ім. Л. Бетховена), яка має 60-річний педагогічний стаж.

Серед вихованців музичних шкіл найменшою була п'ятирічна учасниця Ганна Кужба. Дівчинка у вишиванці і вінку під музичний супровід батька, який грав на цимбалах, розповіла про себе, свою дружною сім'ю і про нашу велику сім'ю, ім'я якої - Україна.

Нагадаємо, що всього в Харківській області працює 78 шкіл естетичного виховання, 25 з них - у Харкові. На різних відділеннях шкіл навчаються понад 16 тис. дітей і підлітків, які навчаються не лише грі на музичних інструментах, а й вивчають теорію мистецтва, театральне, образотворче та хореографічне мистецтво.

Теги