Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Департамент соціального захисту населення ХОДА - відповідальний за проведення процедури встановлення статусу особи, депортованої за національною ознакою

Департамент соціального захисту населення ХОДА - відповідальний за проведення процедури встановлення статусу особи, депортованої за національною ознакою

13 серпня 2014 р. набрав чинності Закон України «Про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою». З метою введення в дію закону, Кабінет Міністрів України постановою від 12.11.2014 р. №643 затвердив Порядок надання та позбавлення статусу особи, депортованої за національною ознакою. Зазначений Порядок визначає процедуру надання та позбавлення статусу особи, депортованої за національною ознакою. В Харківській обласній державній адміністрації структурним підрозділом, відповідальним за проведення процедури встановлення статусу особи, депортованої за національною ознакою, визначено Департамент соціального захисту населення ХОДА, відповідальною посадовою особою – т.в.п. заступника голови облдержадміністрації Вадима Глушка.

Нагадаємо, що для отримання статусу особи, депортованої за національною ознакою, особа, яка вважає себе депортованою за національною ознакою, або її законний представник подає за місцем проживання чи місцем перебування до облдержадміністрації заяву про надання такого статусу.

До заяви додаються: копiя сторiнок паспорта громадянина України або тимчасового посвiдчення громадянина України, якi мiстять відомості про прізвище, ім’я, по батьковi, місце проживання; документи, що підтверджують належність до числа осіб, депортованих за національною ознакою; дві фотокартки розміром 3×4 см.