Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласні лікарі лікувальної фізкультури обмінялися досвідом

Обласні лікарі лікувальної фізкультури обмінялися досвідом

На базі КЗОЗ «Харківський обласний лікарсько-фізкультурний диспансер» 25 грудня відбувся День лікаря з лікувальної фізкультури та спортивної медицини. У заході взяли участь головний позаштатний спеціаліст з лікувальної фізкультури та спортивної медицини Департаменту охорони здоров’я ХОДА, головний лікар обласного лікарсько-фізкультурний диспансера Віктор Кириллов, доцент кафедри медичної реабілітації, спортивної медицини та лікувальної фізкультури ХМАПО Сергій Спузяк, лікарі лікувальної фізкультури, лікарі спортивної медицини, медичні сестри та інструктори з лікувальної фізкультури закладів охорони здоров’я Харкова та області. 

Як розповів Віктор Кириллов, в останні роки кількості переломів хребців у дітей збільшується, що пояснюється поліпшенням їх діагностики, погіршенням екологічного стану і пов'язаними з цим змінами структури кісток. Переломи хребців у дітей трапляються частіше у великих промислових містах, і залежать, насамперед, від способу життя і більшої кількості травматизуючих факторів. «Також за останні 3 роки спостерігається зростання на 10-12% кількості захворювань хребта (кіфосколіотічної деформації, диспластического остеоходроза) у дітей, що пов'язано з малорухливим способом життя і тривалою роботою за комп'ютером», - пояснив Віктор Кирилов.

За словами Сергія Спузяка, фахівці кафедри реабілітації, спортивної медицини та лікувальної фізкультури ХМАПО в цьому році провели лікування 62 пацієнтів за загальноприйнятим методом, також 34 пацієнти (20 хлопчиків і 14 дівчаток) отримували модифіковане консервативне лікування. На етапах лікувальної фізкультури дітям призначали вправи з «обтяжувачами» залежно від рівня фізичного розвитку і стану м’язового корсету дитини.