Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відзначили 35-ту річницю вводу Радянських військ в Афганістан

На Харківщині відзначили 35-ту річницю вводу Радянських військ в Афганістан

Сьогодні, 25 грудня, в день 35-ої річниці вводу Радянських військ на територію Республіки Афганістан, у Харкові у Сквері воїнів-інтернаціоналістів відбулося покладання квітів до Стели загиблим воїнам. У церемонії взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан, голова Харківської обласної спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков, голова Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України» Анатолій Вінник, воїни-інтернаціоналісти, матері загиблих героїв. Віктор Коваленко, який у 1983-1985 роках у званні сержанту десантно-штурмової маневреної групи Прикордонних військ СРСР брав участь у бойових діях в Афганістані, нагадав, що 2014 рік був проголошений в Україні Роком учасників бойових дій на території інших держав. Цього року також відзначалася 25-а річниця виведення Радянських військ з Республіки Афганістан.

«Всі, хто пройшов Афганістан, як солдати, так і офіцери з гідністю і честю виконали свій обов'язок. Ми звичайно ж сумуємо за тими хлопцями, які там залишилися, ми не забуваємо і тих, хто отримав серйозні поранення і каліцтва, сім'ї загиблих. Сьогодні в Харкові проживає 6 тисяч афганців, приблизно стільки ж в області. Виконуючи свій інтернаціональний обов'язок, в Афганістані загинули 242 наших земляки, але дуже багато померлих від ран. Тільки цього року в м.Харкові померло 39 осіб.

Я не шкодую, що був там. В Афганістані я знайшов справжніх друзів на все життя. Пройшовши суворі горнила афганської війни, їх ніщо не змінить. Вони завжди залишаться зі своєю позицією, зі своєю правдою і відповідальністю перед дітьми та онуками», - сказав Віктор Коваленко.