Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Погодинний графік відключень електроенергії в Харківській області буде задіяно тільки у разі необхідності

Погодинний графік відключень електроенергії в Харківській області буде задіяно тільки у разі необхідності

Про це сьогодні, 24 грудня, під час прес-конференції на тему «Ситуація в енергосистемі Харківської області. Введення графіка відключень електроенергії» повідомив голова правління АК "Харківобленерго" Сергій Кирик. «Сьогодні графіки не застосовуються, тому що немає обмежень для Харківської області. Вони будуть задіяні тільки коли в цьому буде необхідність. Вчора ми ввели їх в перший раз, але обмеження в кожній групі було дуже маленьке на 56 МВт, що в 6 разів менше запланованих обсягів у 300 МВт», - сказав він.

Голова правління АК "Харківобленерго" також зазначив, що зараз розглядається питання енергопостачання театральних та культурних закладів міста, враховуючи проведення в них новорічних святкових вистав та заходів для дітей, а також торгівельних центрів.

«Що стосується торгових центрів, то вони самостійно в години максимуму - 8.00-11.00 та 17.00-19.00 повинні обмежувати своє енергоспоживання не менше ніж на 50%. Хоча зараз нами опрацьовуються різні тимчасові технічні заходи, щоб виключити дані об'єкти з графіків», - сказав Сергій Кирик.

Всі промислові підприємства, які працюватимуть в денний час, за його словами, також будуть самостійно обмежувати енергоспоживання до рівня аварійної броні або тих лімітів, які АК «Харківобленерго» дозволяє використовувати саме в ці години. В інший час вони використовують електроенергію в тих обсягах, які їм необхідні для забезпечення свого нормального, ритмічного виробництва.

У той же час Євгеній Шахненко зазначив, що багато підприємств відгукнулися на режим економії. «Наприклад, такі підприємства, як ВАТ« Харківський тракторний завод», ДП «Харківський електромеханічний завод», ВАТ «Турбоатом», ПАТ «ФЕД», ПАТ «Хартрон» та інші працюють і в нічні зміни, а також використовують вихідні дні для роботи і виробництва продукції", - додав т. в. п.  заступника голови ХОДА.

Довідка. АК «Харківобленерго» на своєму сайті оприлюднила погодинний графік відключень електроенергії в Харкові і Харківській області. Згідно з ним, світло відключатимуть на 4-6 годин в день, 2-3 рази по 2 години.

Компанія зазначає, що «у зв'язку з виникненням дефіциту палива на теплових електростанціях, який привів до загрози порушення балансу між виробництвом і споживанням електричної потужності та її нестачі в Об'єднаній енергетичній системі України, по місту Харкову та Харківській області вводиться погодинний графік відключень електроенергії».

Також «Харківобленерго» приносить жителям Харківщини вибачення за доставлені незручності, і попереджає, що в графіку можливі незначні коректування переліку споживачів, які підпадають під знеструмлення.