Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ізраїльські фахівці поділяться досвідом з харківськими лікарями в області військово-польової хірургії

Ізраїльські фахівці поділяться досвідом з харківськими лікарями в області військово-польової хірургії

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 24 грудня зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні паном Еліавом Бєлоцерковські. На зустрічі також були присутні заступник голови ХОДА Юлія Світлична, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Держави Ізраїль в Україні Іцхак Кармель Каган, другий секретар Посольства Держави Ізраїль в Україні, директор Ізраїльського культурного центру в Харкові Нелі Шульман. Сторони обговорили соціально-політичну ситуацію в Харківській області, а також подальшу співпрацю між нашим регіоном та Ізраїлем.

«Мені було важливо побувати тут. Адже Харківський регіон - один з найважливіших культурних і промислових центрів України. В Ізраїлі мешкає багато вихідців з України, в тому числі і з Харкова. Нам важливий зв'язок з Харківською областю. І ми хотіли б поділитися з вами досвідом з різних напрямків в рамках наших програм», - зазначив Посол Держави Ізраїль в Україні.

«Ми почали реалізацію декількох проектів в Харкові. Один з них, який вже успішно відбувся - тренінг для українських психологів, які працюють з людьми (військовими, громадянами, які потрапили під обстріл і т.д.), які отримали психологічну травму. Зараз ми впроваджуємо ще одну програму, спрямовану на роботу із священиками. У цій програмі також беруть участь представники різних конфесій з Харкова. Вони зможуть отримати нові знання і передати їх далі іншим священнослужителям. Також ми проводимо тренінг для членів мобільних екіпажів, які працюватимуть у зоні АТО. У планах - реалізація програми по роботі з медсестрами і відкриття реабілітаційного центру в Україні», - розповів Еліав Бєлоцерковські.

У свою чергу, Ігор Балута підкреслив, що для Харківщини був би цінний досвід ізраїльських фахівців у галузі військово-польової хірургії. «Хотілося б, щоб ваші фахівці провели для наших лікарів майстер-класи з цього питання або на території нашого регіону, або в Ізраїлі. Оскільки знання в галузі військово-польової хірургії нашим медикам сьогодні необхідні», - зазначив голова Харківської облдержадміністрації. Посол Держави Ізраїль в Україні пообіцяв допомогти у вирішенні цього питання.

Заступник голови ХОДА Юлія Світлична підкреслила зацікавленість Харківщини у співпраці з Ізраїлем у галузі економіки та сільського господарства. «Можливо, вам буде цікаво попрацювати з нашими бізнесменами, а також попрацювати над створенням спільних підприємств. Тим більше, в галузі сільського господарства у вас великий досвід, який був би нам також корисний», - додала віце-губернатор.

«Ми будемо раді бачити делегації з Харківської області в Ізраїлі. І готові розглянути всі пропозиції щодо співпраці», - підкреслив Еліав Бєлоцерковські.