Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські лікарі екстреної медичної допомоги обмінюються досвідом з польськими колегами

Харківські лікарі екстреної медичної допомоги обмінюються досвідом з польськими колегами

На базі КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» 23 грудня відбувся День лікаря з невідкладних станів. На заході були присутні директор КЗОЗ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров'я ХОДА з медицини невідкладних станів Віктор Забашта, проф. кафедри травматології і військово-польової хірургії ХМАПО Віктор Ринденко, медичні працівники структурних підрозділів Обласної клінічної лікарні, лікарі-інтерни. 

Віктор Забашта доповів присутнім про поїздку до Республіки Польща, де групою фахівців вивчалася система медичного обслуговування населення в м. Варшава. Головний позаштатний спеціаліст Департаменту охорони здоров'я ХОДА з медицини невідкладних станів зазначив, що в Польщі введено медичне страхування та досягнутий високий рівень взаємодії різних екстрених служб під час ліквідації надзвичайних ситуацій. Також Віктор Забашта підкреслив, що буде переносити європейський досвід роботи в харківську медицину.

Крім цього, Віктор Ринденко ознайомив лікарів з особливостями екстреної медичної допомоги постраждалим з травматичними ушкодженнями, пов'язаними з ураженням вогнепальною зброєю.