Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Напередодні Нового Року та Різдва викладачі шкіл естетичного виховання Харківщини покажуть свою майстерність

Напередодні Нового Року та Різдва викладачі шкіл естетичного виховання Харківщини покажуть свою майстерність

Викладачі шкіл естетичного виховання Харківщини 26 грудня вийдуть на сцену великої зали Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського - у концертній програмі «Зимовий калейдоскоп». Традиційний концерт викладачів шкіл естетичного виховання Харкова та області проводиться у рамках проекту «Різдвяний подарунок Слобожанщині» вже 15 років. У програму цьогорічного концерту включено більше 20 номерів інструментального та вокального жанрів. Звучатиме музика у виконанні піаністів, скрипалів, віолончелістів, бандуристів, домристів, акордеоністів, балалаєчників. Крім сольних виступів будуть грати інструментальні ансамблі. Вокалісти запропонують увазі глядачів відомі твори класичного репертуару та кращі зразки української пісні. 

Проект проводиться за підтримки Департаменту культури та туризму Харківської облдержадміністрації і за сприянням благодійного фонду «Харківські асамблеї». Він надає нагоду залучати до творчості представників педагогічних колективів шкіл естетичного виховання, а головне – формує естетичні уподобання широкого загалу слобожан, які знайомляться з новими напрацюваннями майстрів.

Початок концерту о 14.00.

Довідка. На Харківщині успішно працює розгалужена мережа початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, яка нараховую 78 (з них 25 у обласному центрі та 53 у районах Слобожанщини). На різних відділеннях шкіл естетичного виховання навчається понад 16 тис. талановитих дітей та підлітків, які не лише опановують гру на інструментах, але й вивчаються теорію мистецтва, предмети за вибором, театральне, образотворче, хореографічне мистецтво. Навчальний процес у ШЕВ забезпечують 2000 кваліфікованих викладачів.