Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вадим Глушко подякував польському уряду і всім, хто своєчасно доправив гуманітарну допомогу для переселенців із зони АТО

Вадим Глушко подякував польському уряду і всім, хто своєчасно доправив гуманітарну допомогу для переселенців із зони АТО

Сьогодні, 19 грудня, в обласній державній адміністрації відбулася зустріч т. в. п. заступника голови ХОДА Вадима Глушка з Генеральним консулом Республіки Польща в Харкові паном Станіславом Лукасіком. Темою зустрічі була доставка на Харківщину гуманітарної допомоги з Польщі для вимушених переселенців із зони АТО. У зустрічі також взяли участь перший заступник начальника ГУ ДСНС в Харківській області Олександр Волобуєв, заступник начальника ГУ Державної міграційної служби України - начальник управління паспортної роботи, громадянства та реєстрації фізичних осіб Олена Чирик, керівники департаментів соціального захисту населення, охорони здоров’я, економіки і міжнародних відносин ХОДА, представники Товариства Червоного хреста України та волонтерських організацій: «Станція Харків», «Країна понад усе» (табір «Ромашка»), «Єдина родина», міжнародного благодійного фонду «Карітас України».

Вадим Глушко подякував Станіславу Лукасіку, всім представникам польської сторони, а також співробітникам української митниці, ДСНС за швидку доставку грузу та своєчасну допомогу українським громадянам та запевнив, що теплі речі, ліки, продукти харчування, різдвяні дитячі подарунки вже до Нового року потраплять тим, хто їх найбільше потребує. Його слова підтвердили і представники громадських організацій, які є отримувачами гуманітарної допомоги.

Т. в. п. віце-губенатора також висловив сподівання, що співробітництво між нашими дружніми державами продовжиться і після відновленням миру в Україні.

«Польський уряд нас завжди підтримував. І сьогоднішній жест - це зайвий доказ того, що Україна і Польща - це дві дружніх держави, близьких за духом, за мовою. Напевно, кожен з нас мріє про те, щоб навесні ми з вами розглядали зовсім інші проекти, не пов'язані з війною. Ми з вами повинні будемо зайнятися, якщо у вас буде така можливість і бажання, відновленням Донецької та Луганської областей після того, як там закінчаться бойові дії. Це найголовніша на сьогоднішній момент мрія кожного українця, щоб закінчилася війна. Ми дуже вдячні польському уряду і передаємо вам слова щирої вдячності від нашого губернатора», - сказав Вадим Глушко.

Під час зустрічі Станіслав Лукасік звернувся з проханням щодо сприяння в евакуації громадян України польського походження з Донецької та Луганської областей.

Вадим Глушко пообіцяв всебічну допомогу з їх перевезенні автотранспортом до Харківської області, а також у отриманні закордонних паспортів особами, які цього потребують.