Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщину прибула польська гуманітарна допомога для вимушених переселенців із зони АТО

На Харківщину прибула польська гуманітарна допомога для вимушених переселенців із зони АТО

Сьогодні, 19 грудня, на Харківщину прибуло 33 машини з гуманітарною допомогою з Польщі для вимушених переселенців із зони АТО на загальну суму 1 млн. дол. Польська сторона доставила вантаж на своїх пожежних машинах. Всього в Харків доставили 150 тонн вантажу - продукти харчування, одяг, ліки і предмети побуту. На зустрічі вантажу були присутні Генеральний консул Республіки Польща в Харкові пан Станіслав Лукасік, т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, начальник регіонального штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО, перший заступник начальника ГУ ДСНС України в Харківській області Олександр Волобуєв. 

Як розповів пан Станіслав Лукасік, у Польщі було проведено тендер серед неурядових організацій, за підсумком якого були визначені 4 польські організації, які з наданого Харківською облдержадміністрацією списку громадських організацій самостійно вибрали собі чотирьох партнерів для передачі гуманітарної допомоги.

Пан Станіслав Лукасік також подякував керівництву області за допомогу у вирішенні всіх логістичних питань та сприянні оперативного оформлення вантажу, який був оформлений у рекордний термін, за 1 день.

Розподіл вантажу пройде під контролем Генерального консула Республіки Польща у Харкові. Вже сьогодні вантаж буде частково доставлений до місця призначення, частково завезений на склади. Відомо, що дві машини з вантажем відправили в колишній дитячий табір «Ромашка», де проживають деякі тимчасові переселенці. Вся отримана гуманітарна допомога залишиться на Харківщині.