Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону працює над залученням міжнародної технічної допомоги до Харківської області

Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону працює над залученням міжнародної технічної допомоги до Харківської області

В Департаменті з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації під головуванням першого заступника директора Департаменту Дениса Ткачова відбулася нарада з керівниками центрів міжнародних програм області щодо активізації залучення міжнародної технічної допомоги до нашого регіону. У рамках наради з метою посилення роботи з міжнародними організаціями-донорами було прийнято рішення про формування консолідованого плану роботи на наступний рік. Такий план передбачає комплексний підхід до активізації громад області та розробку проектів регіонального рівня за участю профільних департаментів облдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, навчальних закладів та громадськості.

За ініціативою учасників заходу також було вирішено внести пропозиції до проекту Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року в сфері залучення та ефективного використання міжнародної технічної допомоги.

«Харківщина ще не в повній мірі використовує ресурси міжнародної технічної допомоги – дієвого механізму, що, відповідно до світової практики, є важливою складовою прискорення соціально-економічного розвитку. Тому одним з основних пріоритетів нашої діяльності є організація ефективної взаємодії з міжнародними донорами, що потребує значної підготовчої та організаційної роботи», - зазначив Денис Ткачов.

За його словами, центри міжнародних програм, що є унікальним напрацюванням Харківського регіону, мають дати значний поштовх в цій сфері.